Terug in je kracht

Marle, een studente van 22 jaar, noemt zichzelf perfectionistisch, legt de lat hoog en ervaart stress en onzekerheid. Bij toetsen van Frans heeft ze een ernstige faalangst ontwikkeld, waardoor ze tijdens die toetsen de controle kwijtraakt. Ze kan dan niet meer denken en blokkeert volledig. Hoe goed ze het ook kent of hoe goed ze het ook geleerd heeft, de kans op een black-out is er altijd weer.

Faalangst

Marle weet dat ze perfectionistisch is, dat zal wellicht een oorzaak zijn, maar ze wil er graag vanaf. Ze komt op een donderdag bij mij en de dinsdag daarna is er een belangrijke toets. Dus willen we graag het probleem snel aanpakken. 

Emotioneel

Bij dit soort klachten is er eigenlijk altijd sprake van een oorsprong van emotionele aard. Daarom is starten met een NEI-sessie zeker van belang. NEI, Neuro Emotionele Integratie spoort, met behulp van de biotensor, incongruenties (wrijving) tussen het bewustzijn en onderbewustzijn op. Emotionele of fysieke trauma’s en ervaringen kunnen een psycho energetisch geheugen creëren dat ons lichaam en denken beïnvloedt.

Goed

Een NEI-sessie start je altijd met een positieve ingang. Na “goed is goed genoeg en ik ben goed zoals ik ben” komt Marle op de de voor haar beste ingang: “Ik voel me sterk en veerkrachtig”. Dat dekt de hele lading, dat wil ze weer gaan voelen. Wanneer ze dit voelt, is er geen ruimte meer voor faalangst. Via deze ingang gaan we op zoek naar de blokkerende emoties.

Uit balans

Zo komen we in de huidige situatie, wat nu speelt, op een gevoel van wisselende emoties (van de bijnieren) in relatie tot vrienden. Ze vertelt dat ze pas op kamers is gegaan, nieuwe vrienden maakt in de nieuwe plaats, maar eigenlijk ook haar oude vrienden mist, omdat ze die minder ziet. Dit gevoel is een disbalans die de faalangst activeert en in stand houdt.

Oorsprong

De oorspronkelijke situatie (waar het begonnen is) zit op een leeftijd van drie jaar met een gevoel van besluiteloosheid van moeder. Dit gevoel heeft Marle heel sterk van haar moeder gevoeld en verinnerlijkt. Toen Marle 3 jaar was, heeft ze een openhartoperatie gehad waarbij haar ouders hebben moeten kiezen voor óf een lange of twee kortere operaties. Dat was een moeilijke beslissing en veroorzaakte besluiteloosheid. De kern waarop faalangst een voedingsbodem had. Vanaf die tijd heeft men gezegd dat Marle een vechter is. Als gemiste basisbehoefte test ik dat Marle geruststelling mist. Zowel nu als in het verleden.

Verleden

Onze emoties en overtuigingen worden bepaald door ervaringen uit ons verleden. Al deze ervaringen, zowel positief als negatief, worden opgeslagen in ons psycho energetisch geheugen, dat wil zeggen in iedere cel van je lichaam. Emoties hebben daarom een geestelijk en lichamelijk effect op ons. We hebben middels de NEI integratie het psycho energetisch geheugen uit Marle gehaald. Hierdoor werken de ervaringen en emoties niet meer belemmerend.

Kracht

Met behulp van de techniek EE & EFT (emotioneel evenwicht) ondersteunen we het proces door middel van het activeren van acupunctuurpunten. De biotensor meet uit: blaas (onzekerheid), galblaas (frustratie), maag (zorgen), dikke darm (vasthouden aan wat bekend is) en het hart (gekwetstheid). Door deze punten te activeren en bijbehorende gevoelens positief om te buigen, staat Marle steeds meer in haar kracht.

Rust

Omdat de toets dinsdag al is, neem ik het zekere voor het onzekere en hebben we met een ankeroefening (uit de NLP) positieve, rustgevende gevoelens geankerd. De techniek ankeren kan je helpen bij het toegang verkrijgen tot een bepaalde positieve stemming uit het verleden door deze te verbinden met het heden. Zo heeft ze iets achter de hand wanneer ze toch nog zenuwachtig zou worden.

Wonderlijk

Na dinsdag krijg ik het volgende appje: “Hoi Désirée, het gaat super goed. Ik vind het echt een wonder. Ik denk dat de sessie mij onwijs heeft geholpen. De toets ging veel beter, ik weet echter nog niet of ik hem gehaald heb. Dus dat is nog even spannend, maar ik had veel meer rust en kon veel rustiger blijven en mijn paniek onder controle houden. Ik was tijdens de toets zelfs amper bezig met zenuwen en tijd. Maar op de een of andere manier voelt het alsof ik in het dagelijks leven ook een iets andere instelling heb. Het voelt alsof ik minder streng voor mezelf ben en daardoor ook minder onzeker. Veel relaxter voor mezelf dus. Dus ik ben heel blij!  En nog blijer als ik Frans gehaald zou hebben! Dan is er een klein wondertje gebeurd, denk ik. Super bedankt voor je hulp!” Een week later kreeg ik een appje dat ze de toets gehaald heeft. Fantastisch!