Hester, moeder van Thomas, 11 jaar

“Thomas heeft gedurende zijn gehele basisschoolperiode onrust in zich, een opgejaagd gevoel. Hij kan zich met moeite langere tijd concentreren en het opstarten van een taak was vaak erg lastig. Met leerkrachten gedurende 8 leerjaren hebben we in de tussentijd vele gesprekken gehad. Omdat wij als ouders moeite hebben met het diagnosticeren en vervolgens onze zoon “volgooien” met medicatie waarvan de werking op langere termijn niet duidelijk is, hebben we gekeken naar andere methoden waar wij we wel achter staan.
Wij zijn twee keer bij Désirée geweest. Thomas heeft tijdens deze afspraken met Désirée aan kunnen geven wat hem bezighoudt, wat hem dwars zit, wat hij graag wil veranderen en hoe hij dat kan doen. Verder heeft ze gewerkt met de biotensor. Thomas blijkt hoog gevoelig te zijn en “voelt” wat anderen voelen. Door dit te benoemen, samen met de bevindingen van een aantal spelletjes, klasopstelling, oefeningen en van de biotensor, voelt Thomas zich begrepen. Het is voor hem erg belangrijk om te mogen zijn wie hij is, het gevoel heeft dat hij geliefd wordt. Door Thomas duidelijk te maken dat hij de mensen (leerkrachten) om zich heen niet kan veranderen, heeft hij hierin een bepaalde rust gekregen.
Met ondersteuning van homeopathische rustgevende medicatie gaat het een stuk beter met Thomas. Vanuit school wordt aangegeven dat het beter met hem gaat en dat de juf hem beter begrijpt. Désirée heeft met de leerkracht contact gehad om haar bevindingen te delen en advies gegeven over manier van benaderen van onze zoon.”