Over mij

AllesKids&Co Over mij

Om je een indruk te geven van wie ik ben en waar ik voor sta, gebruik ik onderstaand artikel.

 

“Van mijn werk word ik alleen maar blij”

Désirée Farro-Joosen heeft de leukste baan van de wereld

NIJMEGEN – Als je doet waar je van houdt, dan is werk eigenlijk geen werk, maar een passie. Het hart van Désiréé Farro-Joosen gaat sneller kloppen als zij kinderen, jongeren en hun ouders weer in hun kracht kan laten komen. In AllesKids&Co combineert zij kennis en kunde met intuïtie. Een gouden combinatie, zo ondervindt ze.

Als klein kind wist Désiréé dat ze zich in wilde zetten voor anderen. Zo was ze er steevast van overtuigd dat ze alle kinderen die geen ouders hadden in huis zou nemen, in een grote boerderij waar plek zou zijn voor iedereen. Op zestienjarige leeftijd voelde ze dat ze de wereld ging verbeteren. En dat doet ze nu op 48-jarige leeftijd op haar eigen manier. “Ik hoop een goede moeder te zijn voor mijn vier kinderen, een fijne leerkracht voor mijn leerlingen en een betrokken therapeut voor mijn cliënten”, zegt ze vastberaden.

Haar overtuiging om ‘goed’ te doen was altijd zo sterk aanwezig dat ze naast haar werk als leerkracht in het basisonderwijs zich verder wilde ontwikkelen. Ze richtte zich op boeiende opleidingen en kwalificeerde zich onder andere als: NEI-, NLP-, EMDR, systeem- en dramatherapeut. En al deze kennis gebruikt ze in haar praktijk. “Het mooie van een volle rugzak is dat ik me kan aansluiten bij de behoefte en persoonlijkheid van de cliënt. En daarbij komt mijn intuïtie goed van pas”, vertelt ze. “Heel veel doe ik op gevoel. En vaak blijkt wat ik voel te kloppen.”

Woorden als intuïtie, sensitiviteit, spiritualiteit worden vaak nog als ‘zweverig’ gezien. Dat is jammer volgens Désirée. “In de maatschappij is cognitie heel belangrijk. Echter is intuïtie eigenlijk nog belangrijker.” Haar kracht ligt dan ook in die gevoeligheid, gecombineerd met veel kennis en kunde. En tel daarbij haar levenservaring, humor, efficiëntie, passie en eerlijkheid bij op. Zo zie je dat je bij Désirée in goede handen bent. “Ik word alleen maar blij van mijn werk. Dan sta ik volledig in mijn eigen kracht”, glundert ze.

Geschoold door o.a.: Hogeschool Breda (Pabo), Hogeschool Nijmegen (creatieve therapie drama), Hogeschool Fontys Nijmegen (Remedial Teaching), Jolanda Vleugel (NEI therapie, NLP, Systemisch werken, Hooggevoeligheid, Reiki), Anja van Leeuwen (EMDR), W. Bastiaanse Balance Pharma (Dyslexie), M. Devitt – Awater (Ascension), New Health Academie (Nes mi-health), B. Looten & E. Engelaar (Shambala,Kundalini, Munay-Ki), LerendBrein (Junge-memory-coach), Marianne Langemeijer (Opvoedopstellingen), Lonneke Vodegel (Mediamieke ontwikkeling), Tea Adema (Kindercoachtechnieken en Ik leer leren), Hester van der Zee (Spirituele en mediamieke ontwikkeling), Maria Rotte (systemisch werken), Bibi Schreuder (systemisch werken).