Iedereen is ooit geboren. Op verschillende plekken, gezinnen, families, omstandigheden. Allemaal met een boel capaciteit om verschil te kunnen maken op je eigen en unieke wijze. Maar om te ontdekken wie je bent en zijn kan, is het noodzakelijk te weten wie je niet bent. Het leven geeft mensen, ervaringen en kansen, om te ontdekken en te ervaren. En om steeds sterker te worden om te kunnen zijn & doen wie jij bent.
Dat je dit niet altijd zo ervaart, heeft te maken met alles wat je meekrijgt en (aan-)leert. Bewust & onbewust. Hoe je betekenis geeft aan alles, en hoe je van betekenis denkt te moeten & kunnen zijn. Dit heeft niet altijd te maken met wie je werkelijk bent, maar hoe anderen willen dat je bent, of hoe je denkt te moeten zijn voor anderen.

Actie – reactie

Wanneer je niet ziet en ervaart wie je kan zijn, en moeite doet te zijn zoals je denkt te moeten zijn, trek je iedere keer je eigen natuur in twijfel. Dit frustreert, maakt bang, verdrietig, of boos. Omdat het niet gaat om jou of de ander, maar om datgene waar je in gelooft. Zo bied je weerstand tegen je emoties, of demp je ze. Vaak resulteert dit in gedrag dat logisch lijkt, maar vaak niet helpend is. Als je dit nog niet weet of ziet, geef je onbewust jouw waarden, normen & principes door. Al heb je de beste intenties.

Samen de wereld mooier maken

Wanneer het gedrag of welzijn van je kind stress geeft, is het daarom van belang om naar een groter geheel te kijken. Weet je eenmaal wat het kind spiegelt, krijg je inzicht in de mogelijkheden. Voor meer liefde, ruimte en energie bij alle betrokkenen, nu en in de toekomst. Dat is waar ik met AllesKids&Co voor sta. Voor inzicht, inspiratie & support. Omdat iedereen ertoe doet en er mag zijn op zijn eigen en unieke wijze.

Alles in het universum bevindt zich in je. Vraag alles aan jezelf.

Rumi