GroepsGeluk

GroepsGeluk

GroepsGeluk

Training professionals
Ben je leerkracht of groepsleider en zoek je naar een tool die de processen binnen de groep inzichtelijk maakt? Dan is GroepsGeluk een uitstekende keuze. Door middel van houten poppetjes en symbolen laten de leerlingen zien wat er onderhuids speelt en wat er achter gedrag schuilgaat.

Systeem
We zijn allemaal onderdeel van een systeem. Sterker nog, we zijn onderdeel van meerdere systemen. De belangrijkste is het familiesysteem. Ook je vriendenkring, de sportvereniging en de schoolklas waarvan je deel uitmaakt zijn systemen.
Binnen deze systemen leven kinderen en volwassenen met elkaar en beïnvloeden zij elkaar. Ook gebeurtenissen beïnvloeden de leden van het systeem en hun onderlinge relaties. Dit alles bij elkaar noemen we de dynamiek binnen het systeem.

Doel
Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt in je klas of groep, heb je als leerkracht/groepsleider direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen. Met een groepsopstelling maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht/groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Je kunt daarbij denken aan pestsituaties, ruzies, groepsdruk, onderlinge irritaties, maar ook vriendschappen.

Training
Door de 2-daagse training GroepsGeluk - systemisch werken in de klas - , kun je als leerkracht en groepsleider de methode GroepsGeluk eigen maken. Hierdoor kun je direct de juiste balans in je groep bewerkstelligen, doordat je een effectieve tool in handen hebt om een fijn pedagogisch klimaat te creëren.

Voor wie
Voor leerkrachten die werkzaam zijn in het basis- en middelbaar onderwijs en andere professionals die met groepen kinderen en/of jongeren werken. De training is individueel of met een geheel team te volgen. De training is op basis van 12 effectieve contacturen en vereist 12 uur zelfstudie in de vorm van stage en verdieping.

Data
Schooljaar 2017-2018
Vrijdag 8 en 15 september: VOL
Zaterdag 13 en 27 januari: VOL
Vrijdag 23 februari en 3 maart: VOL
Zaterdag 26 mei en vrijdag 29 juni: VOL

Schooljaar 2018-2019
Donderdag 20 september en 11 oktober: VOL
Vrijdag 2 november en 30 november: VOL
Donderdag 24 januari en 7 februari: VOL
Zaterdag 9 en 16 maart: VOL
Donderdag 28 maart en 11 april: voor leerkrachten: VOL
Donderdag 23 mei en 13 juni: voor coaches/ therapeuten

Tijd
van 9.30-16.30 uur 

Locatie
Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling, de Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen. Ook is de training voor teams op locatie mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Goed om te weten:
Systemisch werken kan wat onder de oppervlakte speelt zichtbaar maken; dat is mooi, maar niet iets wat je ‘zomaar’ even doet. Bij GroepsGeluk vinden we het belangrijk dat degenen die de training volgen, zorgvuldig hun kennis en kunde in kunnen zetten. We vragen daarom het volgende van je: 

GroepsGeluk is een post hbo-training. Dit betekent dat we ervan uitgaan dat onze deelnemers een hbo-denkniveau bezitten.

We vragen in het aanmeldformulier naar je motivatie en werkervaring, zodat we aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Omdat GroepsGeluk zowel voor leerkrachten in de klas als voor coaches/therapeuten effectief bruikbaar is in hun praktijk, bieden we vanaf maart/april 2018 twee typen trainingen aan. Een training is gericht op leerkrachten en een is speciaal voor professionals met een eigen praktijk. Je vindt een passende training voor jou bij de keuzemogelijkheid van de data.

Wanneer je met GroepsGeluk ook andere klassen wilt gaan coachen, word je verondersteld leerkracht te zijn en/of kindertherapeut met een hbo-denkniveau. Je bent systemisch opgeleid of bereid dit aan je expertise toe te voegen. De tweedaagse training sluit je af met een Portfolio. Dit is gevuld met vier goed beoordeelde casussen van GroepsGeluk. Je neemt deel aan de professionaliseringsdagen van GroepsGeluk. Er wordt je dan de mogelijkheid geboden een plek te hebben op de GroepsGeluk website.

Kosten:
De kosten van de tweedaagse training zijn 640 euro. Dit is inclusief de (in 16 verschillende kleuren handgeschilderde) GroepsGeluk startset, de GroepsGeluk uitbreidingsset en de GroepsGelukBus met een totale waarde van 250 euro. Verder ontvang je een uitgebreide reader en is de training inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch.

Aanmelden: mail naar info@groepsgeluk.nl
Meer informatie: Vanaf 1 januari 2018 heeft GroepsGeluk een eigen site www.groepsgeluk.nl