GroepsGeluk

GroepsGeluk

GroepsGelukGroepsGeluk
systemisch werken in de klas

Systeem
We zijn allemaal onderdeel van een systeem. Sterker nog, we zijn onderdeel van meerdere systemen. De belangrijkste is het familiesysteem. Ook je vriendenkring, de sportvereniging en de schoolklas waarvan je deel uitmaakt zijn systemen.
Binnen deze systemen leven kinderen en volwassenen met elkaar en beïnvloeden zij elkaar. Ook gebeurtenissen beïnvloeden de leden van het systeem en hun onderlinge relaties. Dit alles bij elkaar noemen we de dynamiek binnen het systeem.

Doel
Met GroepsGeluk maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt in je klas of groep, heb je als leerkracht/groepsleider direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen. Met een groepsopstelling maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht/groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Je kunt daarbij denken aan pestsituaties, ruzies, groepsdruk, onderlinge irritaties, maar ook vriendschappen.

Training
Door de 2-daagse training: GroepsGeluk; systemisch werken in de klas, kun je als leerkracht en groepsleider de methode GroepsGeluk eigen maken. Hierdoor kun je direct de juiste balans in je groep bewerkstelligen, doordat je een effectieve tool in handen hebt om een fijn pedagogisch klimaat te creëren.

Voor wie
Voor leerkrachten die werkzaam zijn in het basis- en middelbaar onderwijs en andere professionals die met groepen kinderen en/of jongeren werken. De training is individueel of met een geheel team te volgen. De training is op basis van 12 effectieve contacturen en vereist 6 uur zelfstudie in de vorm van stage en verdieping.

Data
Schooljaar 2017-2018
Vrijdag 8 en 15 september: VOL
Zaterdag 13 en 27 januari: VOL
Vrijdag 23 februari en zaterdag 3 maart: VOL
Zaterdag 26 mei en vrijdag 29 juni: Nog enkele plekken

Schooljaar 2018-2019
Donderdag 20 september en 11 oktober 2018
Donderdag 8 november en 29 november 2018
Donderdag 24 januari en 7 februari 2019
Donderdag 28 maart en 11 april 2019
Donderdag 23 mei en 13 juni 2019

Tijd: van 10.00-16.00 uur
Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling, de Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen.
Kosten: De kosten zijn 475,- per persoon. Dit is inclusief de handgeschilderde GroepsGeluk startset, ter waarde van 100 euro. Verder ontvang je een uitgebreide reader en is de training inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch.
Aanmelden: mail naar info@groepsgeluk.nl
Meer informatie: Vanaf 1 januari 2018 heeft GroepsGeluk een eigen site www.groepsgeluk.nl