workshop familieopstellingen opstellingen Desiree farro nijmegen

De workshop familieopstelling is bedoeld voor iedereen die iets wil veranderen, maar waarbij dit om de één of andere reden niet (helemaal) lukt. Dit kan zijn in werk of privésfeer of specifieke gedragspatronen die je graag wil doorbreken.

Wat is een familieopstelling? 

Al het gedrag heeft een oorsprong. Een familieopstelling biedt een mooie ervaring om dit in beeld te krijgen. Het kan inzicht geven over wat de onbewuste oorzaak is achter je gedrag en waar bepaalde blokkades vandaan komen. Dit doe je niet met je eigen familieleden, maar met andere deelnemers die de positie van jouw familieleden innemen. Dat kan het gezin uit je jeugd of je huidige gezinssamenstelling zijn of zelfs die van je ouders.

De opstelling helpt je inzichten te geven in het grotere geheel (je systeem) waar je onderdeel van bent vanuit je ervaringen, je relaties, je jeugd en het hier en nu. Sommige patronen worden zelfs van generatie tot generatie overgedragen en worden pas doorbroken als ze zichtbaar worden. Hierdoor kunnen zaken op zijn plek vallen, kunnen dingen gaan ‘klikken’ en zal je merken dat je milder naar jezelf kan zijn en je meer open staat voor verandering. Vaak kun je dingen direct opruimen en gaan er enige tijd na je deelname al ‘als vanzelf’ dingen verschuiven.

Deelname vraagsteller

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je ook als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen.

Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk en familieopstellingen zegt: “Elke familieopstelling is voor iedereen.” Al uit het zich voor iedereen in een andere vorm, wij mensen hebben veelal dezelfde thema’s. Dat maakt dat je ook als representant of als toeschouwer in de workshop geraakt kunt worden en/ of iets voor jezelf in beweging zet.

Aangezien ik opgeleid ben en me laat inspireren door Jolanda Vleugel, Elmer Hendrix (Zinnen die de Ziel raken, Tao en de kunst van familieopstellingen) en Els van Steijn (de Fontein) is mijn manier van werken nauw verbonden met die van hen.

Bijdrage

De factuur die je na inschrijving ontvangt, kun je indienen bij je zorgverzekeraar. AllesKids&Co staat vermeld in het ledenregister van de NFG  en de RBCZ. Daardoor vergoeden verschillende zorgverzekeraars, geheel of gedeeltelijk de kosten.

Kosten: €27,-

Vraag inbrengen: €87,-

Totaal 10 deelnemers & er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren. Je kunt je aanmelden als representant en/of een vraag inbrengen.