Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wil dat je kind gelukkig is, kansen krijgt, vriendschappen heeft. Noem het maar. Allesbehalve pijn, verdriet, angst, teleurstelling. Maar wat als je intenties goed zijn, en je kind blijkt tegenslag te ervaren? Op school loopt het niet, in vriendschappen, in de thuissituatie, of je kind is niet oké met zichzelf.

Hulptroepen

Er zijn mensen met wie je hierover van gedachten kan wisselen. Die je inspireren of voorzien van raad en daad. Op school, vrienden, de huisarts, een coach of therapeut… Om je het gevoel te geven dat je weer grip krijgt op de zaak. En jij de pijn van je kind niet meer hoeft te voelen.

Onzichtbaar

Vaak is de oorzaak, de kern van het probleem onzichtbaar voor jezelf als ouder. Omdat je dichtbij je kind staat en omdat je gewend bent aan alle gewoonten en patronen. Die zijn immers al lange tijd onderdeel van je leven. Dit maakt dat het lastig is om te zien wat er werkelijk gaande is.

Kern van de zaak

In mijn praktijk inspireer, support en begeleid ik ouders dit weer te kunnen zien en ervaren. Door zichtbaar te maken wat allang voelbaar is. Bij de ouders én bij het kind. Soms vinden ouders dit een spannende stap. Maar juist angst weerhoud je om je vrij te kunnen maken.

Helderheid

Als je kan zien wat de werkelijke oorzaak is van de problemen die je in je gezin of bij je kind tegenkomt, is de oplossing gelijk helder. En zowel ouder(s) als kind zullen kunnen ervaren hoe het is om te kunnen zijn en doen wie je bent. En daar de vruchten van te plukken. Nu en in de toekomst.

Route

Iedereen is uniek, daarom is nooit op voorhand aan te geven welke route past bij jullie gezinssituatie. Vanuit de informatie die ik ontvang van mijn cliënten en hun naasten, wordt een passend traject uitgestippeld. De praktijk wijst uit dat ik start met één of twee sessies voor ouders, hierna twee of drie keer met het kind en/of broers/zussen. Na de evaluatie bepalen we samen het verdere verloop van de route en afronding van het proces.

Wil je hier meer over weten of direct een afspraak maken? Neem contact op.

De energie bij Désirée is goed. Het is of alles samenkomt (verschillende therapieën en technieken) en dat van daaruit de hulp altijd goed is. Het past en het helpt! Désirée is geduldig, rustig en weet goed hoe ze met kinderen om moet gaan. Een aanrader!

Moeder van Chantal