Wonderbaarlijke ontdekking tegen hoofdpijn

Wonderbaarlijke ontdekking tegen hoofdpijn

wonderbaarlijkIn mijn praktijk werk ik zowel individueel met kinderen en volwassenen als met groepen. Voor iemand die hoogsensitief is, zorgt dat er weleens voor dat je gemakkelijk een vol hoofd krijgt en hoofdpijn ervaart. Na één training was het die dag al zover. Ik baalde ervan. Ten eerste omdat ik niet zo goed begreep waar het nu vandaan kwam. En omdat er tijdens een training eigenlijk geen tijd is om snel iets effectief voor mezelf te doen. In mijn praktijkruimte ligt een grote brok rozenkwarts. Gewoon voor de mooie kleur en de vriendelijke energie. Ik zag de steen liggen en dacht: “Weet je wat, ik leg ‘m op m’n schoot”. Zo gedacht zo gedaan. Ongelooflijk, maar waar….. na vijf minuten met de rozenkwarts op schoot, was ik compleet van mijn hoofdpijn af.

Later, op dezelfde dag, komt een cliëntje binnen en vertelt dat ze hoofdpijn heeft. Ze komt altijd rechtstreeks uit school naar mijn praktijk. Ik vermoed dat ze gemakkelijk reageert met hoofdpijn, wanneer er op school teveel binnen is gekomen. Ik geef haar de rozenkwarts en zeg: “leg die maar even op schoot”. En ondertussen starten we met de groep de training. Na een poosje met de rozenkwarts op schoot zegt ze: “Dit is fijn, ik heb geen hoofdpijn meer en ook mijn buikpijn is weg”. Dan willen er natuurlijk meer kinderen deze fijne steen op schoot.

Daarom ben ik de volgende dag naar de Intratuin gegaan om nog even wat rozenkwarts brokken bij te halen. Mijn dochter had die dag twee vriendinnen meegebracht uit school. Een van de twee had hoofdpijn. Toen ze de mooie roze brokken zag en mijn verhaal hoorde, wilde ze de rozenkwarts graag uitproberen. En alweer was het wonderbaarlijk. Ook dit kind was snel van haar hoofdpijn af. Ze reageerde super schattig en lollig: “Dit vind ik bijna eng, omdat het wel heel raar is dat van een steen je hoofdpijn weg kan gaan”. Helemaal gelijk heeft ze daarin. Het is raar maar waar. Meer kinderen die in mijn praktijk komen, zijn erbij gebaat. Ze vinden de rozenkwarts helpen bij hoofdpijn, buikpijn en je kunt je ook beter concentreren.

Wanneer je hoogsensitief bent, krijg je vaak veel van anderen binnen. Dat veroorzaakt emotionele en lichamelijke stress. Rozenkwarts is een super aardende steen. Hierdoor wordt alle stress die in het lichaam is opgeslagen, direct afgevoerd naar de aarde. Daarbij is rozenkwarts ook de sterkste hart genezende edelsteen die we op dit moment kennen. Hoogsensitieve mensen verbinden zich sterk via het hart en geven zichzelf daarmee vaak een beetje teveel weg. Ook dit wordt door de rozenkwarts geheeld. Twee vliegen in één klap dus.

In mijn praktijk begeleid ik vaker hoogsensitieve kinderen, jongeren en volwassenen. Ze ervaren uiteenlopende klachten. En zijn zich er vaak niet van bewust dat ze hoogsensitief zijn. Laat staan dat ze weten wat je hieraan kunt doen. Het voelt als een missie hen aan te reiken wat ze nodig hebben. Zodat ze weer lekker in hun vel en terug in hun kracht komen. Daarom deel ik mijn wonderbaarlijke ontdekking via deze blog. Om jou en anderen ermee te helpen. Wil jij ook een bijdrage leveren? Dan is het fijn als je deze blog voor me deelt.