GroepsGeluk

GroepsGeluk

GroepsGelukGroepsGeluk
systemisch werken in de klas

Systeem
We zijn allemaal onderdeel van een systeem. Sterker nog, we zijn onderdeel van meerdere systemen. De belangrijkste is het familiesysteem. Ook je vriendenkring, de sportvereniging en de schoolklas waarvan je deel uitmaakt zijn systemen.
Binnen deze systemen leven kinderen en volwassenen met elkaar en beïnvloeden zij elkaar. Ook gebeurtenissen beïnvloeden de leden van het systeem en hun onderlinge relaties. Dit alles bij elkaar noemen we de dynamiek binnen het systeem.

Doel
Met GroepsGeluk maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt in je klas of groep, heb je als leerkracht/groepsleider direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen. Met een groepsopstelling maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht/groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Je kunt daarbij denken aan pestsituaties, ruzies, groepsdruk, onderlinge irritaties, maar ook vriendschappen.

Training
Door de 2-daagse training: GroepsGeluk; systemisch werken in de klas, kun je als leerkracht en groepsleider de methode GroepsGeluk eigen maken. Hierdoor kun je direct de juiste balans in je groep bewerkstelligen, doordat je een effectieve tool in handen hebt om een fijn pedagogisch klimaat te creëren.

Voor wie
Voor leerkrachten die werkzaam zijn in het basis- en middelbaar onderwijs en andere professionals die met groepen kinderen en/of jongeren werken. De training is individueel of met een geheel team te volgen.

Door
De training wordt begeleid door mijn ervaren collega Irma den Besten van praktijk Blij met nei en mijzelf.

Data
Vrijdag 8 en 15 september: VOL   
Zaterdag 13 en 27 januari: VOL 
Vrijdag 23 februari en zaterdag 3 maart: Nog een aantal plaatsen
Zaterdag 26 mei en vrijdag 29 juni

Tijd: van 10.00-16.00 uur
Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling, de Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen.
Kosten: 300 euro per persoon
Aanmelden: mail naar info@groepsgeluk.nl
Meer informatie: Vanaf 1 januari 2018 heeft GroepsGeluk een eigen site www.groepsgeluk.nl